viernes, 11 de diciembre de 2009

3. Seguiment i evolució de la WebQuest

La Webquest té la finalitat de potenciar i promoure un model d’educació intercultural, i en funció dels objectius definits s’elaboren unes tasques acordes amb aquests. La webquest es defineix com un model d’ensenyament -aprenentatge. Abans de la realització d'aquesta PAC 2 desconeixia el recurs de la WebQuest.Penso que és important desenvolupar activitats d'aquest tipus, ja que no es tracta de buscar als materials una resposta concreta, sinò de plasmar els conceptes adquirits a la pràctica. Així, crec que hem desenvolupat la nostra activitat, fomentant la interculturalitat per davant de la multiculturalitat, el coneixement de totes les cultures per igual, amb història, geografia i valors. Hem intentat aplicar aquesta teoria amb pràctiques que traslladin el protagonisme als alumnes, fent un aprenentatge més atractiu, propi de les webquest, amb una representació teatral final, on el què compta és la cooperació dels alumnes entre ells, el desenvolupament de l'empatia i fins i tot el fet de generar el sentiment d'igualtat entre companys.
Una de les dificultats que ens hem trobat a nivell de grup per a fer aquesta WebQuest, ha estat la d'haver de passar els continguts d'aquesta a l'aplicatiu corresponent. A nivell d'organització hem creat un líder de grup que s'ha encarregat dels aspectes formals de la creació de la nostra WebQuest, com d'anar introduint les aportacions fetes pels altres membres del grup.

Per acabar m'agradaria dir que la satisfacció i el sentiment d'utilitat de l'aprenentatge sobre aquest recurs és rellevant un cop assolit i que estic molt content d'haver pogut conèixer aquest recurs per a treballar la interculturalitat tant amb alumnes com amb professors.

La nostra webquest. Un sol món, moltes cultures. http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=5050&id_pagina=1

No hay comentarios:

Publicar un comentario